Partijen slaan handen ineen en vormen samen nieuwe partij PRO

29 mei 2021

Leden van D66, PvdA en Progressief Landerd uit Uden en uit Landerd gaan in de nieuwe gemeente Maashorst verder als één lokale partij: PRO. De reden? Wij voelen de afstand tussen de politiek en de inwoners alsmaar groter worden en merken dat inwoners zich niet gehoord voelen.

Samen met de inwoners van Odiliapeel, Reek, Schaijk, Volkel, Uden en Zeeland wil PRO hier verandering in aanbrengen. PRO is een nieuwe, vooruitstrevende politieke partij met inwonerparticipatie en bestuurlijke vernieuwing hoog in het vaandel.

De regionale PvdA-afdeling Maashorst weet uit ervaring in onder andere de gemeenten Landerd (Progressief Landerd) en Bernheze (Progressief Bernheze) dat samenwerking een impuls kan geven aan de lokale progressieve politiek. Met de oprichting van PRO hoopt de regionale Partij van de Arbeid ook in de fusiegemeente een duidelijk sociaal, herkenbaar en lokaal geluid te kunnen laten horen.

Om dat geluid vorm te geven is PRO op zoek naar mensen die willen meepraten, meedenken, en meedoen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Gerrit Overmans: 06 41 48 09 73 – [email protected].